I Danmark har vi tradition for at drikke mange øl. Uanset hvad vi fejrer, eller hvorfor vi af anden grund samles, skal der øl på bordet. Sådan er det, og sådan vil det nok være i mange år fremover. Derfor er der snart ingen undskyldning for, at man ikke skal kunne lave sin egen øl. Det er simpelt, og man kan faktisk ikke fejle så groft, at man ikke alligevel nok skal få et produkt, der er noget værd.
I indlægget her bliver du gjort bekendt med, hvordan man på en enkel og overskuelig måde kan lave sin egen øl, uden at det koster særlig meget, og uden at man skal bruge al for meget tid på det, men i stedet kan føre det som et mindre hobbyprojekt.
Find et fint starterkit
Det første, man skal, er at anskaffe sig et starterkit, der er noget værd. Der er et væld af forskellige modeller på markedet, men ikke alle er så effektive og lette at håndtere, at det nødvendigvis bliver en super fed oplevelse at lave øl første gang. Og sådan skulle det jo ikke være. Men faktisk kan du alligevel finde flere kits, som kan det meste, og hvis du bare sørger for, at det er tilfældet, inden du køber, skal det nok blive en fornøjelse at lave sin egen øl.
Find en færdigblanding af ingredienser
Det sværeste ved at lave øl er, at man skal have sammensat en fornuftig blanding af ingredienser. Det er ikke helt ligetil at få sammensat noget, der faktisk smager godt, og derfor anbefales det, at man køber en færdigblanding – i hvert fald de første gange man skal forsøge sig med egen ølbrygning.
Du kan finde flere forskellige færdigblandinger og en fornuftig all-grain kit på https://www.hjemmebryggeren.dk/index.php/blandselv-all-grain-kits. Så kan du komme godt fra start med dit nye hobbyprojekt.