Kom godt fra start med øbrygning

Kom godt fra start med øbrygning

Når du brygger dit eget øl, så er det vigtigste dit udstyr. Mange vil nok tænke, at det er det færdige resultat, men du får ikke et, der er godt, hvis ikke udstyret er i orden. Det er der mange grunde til, og jeg har gjort mig mange erfaringer om dette. 

Hygiejnen skal være i top

Når du brygger øl, så er der gær, urter og malt. Hvis du ikke har dem et sted, der er sterilt, herunder der hvor du brygger, så får du et resultat, der er kontamineret og i værste fald et produkt, der er farligt at drikke for dig og andre. Derfor betyder det rigtig meget for mig, at mit bryganlæg er i rustfrit stål, og at alt det, der er muligt i udstyret, er lavet i materialer, der kan koges. Det skal også nemt kunne skilles ad, så det kan rengøres grundigt løbende. Her går jeg ikke på kompromis, og derfor har jeg valgt en Brewster fra hjemmebryggeren.dk. Jeg er sikker på, at det hele er rent og i orden, hver eneste gang jeg brygger øl.

Find alt til ølbrygning på https://www.hjemmebryggeren.dk/.

Det skal kunne bulderkoge

Skulle der mod forventning være uønskede bakterier i dine urter, så overlever de ikke at blive kogt godt og grundigt. Samtidig er kogning den eneste måde at få den bitre smag ud af humlen på, så smagen af dit bryg bliver samtidig forbedret. Når det har kogt, så er det tilsvarende vigtigt, at temperaturen også kan komme hurtigt ned igen. Når det køler ned hurtigt, så kan du være sikker på, at det er den ølgær, du tilsætter, der skaber øllet, og ikke for eksempel vildgær. Det er en faktor, der er vigtig for at skabe et godt og ensartet bryg, og også her er min Brewster min favorit, der leverer som forventet hver eneste gang.