Den hjemmegjorte øl smager bedst

Den hjemmegjorte øl smager bedst

Generelt synes jeg ikke, at øl her i landet er dårligt. Danmark har bestemt rigtig mange gode bryggerier, både de store og de små, men der manglede stadig et eller andet, jeg ikke lige kunne sætte min finger på. Indtil det slog mig, at det var at lave øllet selv.

Selvgjort er nu engang velgjort

Jeg sylter selv, laver både marmelade og gelé, jeg laver saft af frugterne fra haven, jeg samler nødder i skoven ved siden af, og jeg plukker endda også svampe i efteråret. Desuden laver jeg kryddersnapse, og en køkkenhave har jeg også. Så hvorfor ikke prøve med egen ølbrygning?

Jeg satte mig ind i hvordan. Det grundlæggende vidste jeg nok, men udstyr og blandingsforhold, der var jeg stadig en novice. Er du også det, så følg mit råd, lav ølbrygning med hjælp fra Hjemmebryggeren, og så går du ikke galt i byen.

Ikke kun har de alt det, der skal til for at gøre en øl perfekt, som humle og gær, men de har samtidig et fantastisk bryganlæg.

Jeg startede forsigtigt

Som med alt andet, jeg laver selv, startede jeg forsigtigt. Jeg var ikke i tvivl om, at med et Brewster, så skulle det nok blive godt. Det er et anlæg, der er nemt at bruge, synes jeg, selv hvis du er ny til at brygge øl selv.

Selv nu hvor jeg har fået mere erfaring og ikke længere køber de færdige pakker til anlægget, men blander det hele selv til mine spændende hjemmelavede smage, så er min Brewster perfekt. Jeg ved, hvad der skal til, og hvordan jeg bruger det, men ja, i starten var det Hjemmebryggeren, der hjalp med det hele.

Derfor skal du ikke holde dig tilbage med at spørge hos dem. De hjælper dig mere end gerne med at komme i gang og sikrer, at din bryg bliver perfekt.

Maya Dahl