Hjemmebrygget øl til specielle arrangementer

Hjemmebrygget øl til specielle arrangementer

Jeg har inviteret til påskefrokost, og i disse moderne tider, så skal der spelt på bordet. Ja altså hjemmebrygget øl, hvor der er brugt speltmalt i stedet for den klassiske bygmalt. Det sidste har jeg ikke løftet sløret for endnu, det skal være en overraskelse.

 

Jeg er startet i god tid

 

Dinkel er navnet på den spelttype, der er brugt til malten i denne øl. Øllen hedder derfor meget passende dinkelbier, og det er en øltype, der efter brygning skal hvile et par uger. Det er ikke en øl, jeg har prøvet at brygge før, men ved at købe et all-grain kit hos hjemmebryggeren.dk, så kommer de en vejledning med, som jeg kan følge. Det gør der med alle deres kits, og jeg har prøvet flere af dem før, og jeg ved derfor, at vejledningerne er gode og præcise. Jeg er derfor klar til at folde mig ud som speltmor til min første dinkelbier. Den overgærer og den skulle stå godt til fisk og os. Perfekt til påskebordet.

 

En stor succes

 

Drengene mente ikke, at spelt på nogen måde ville kunne berige vores påskebord. Jeg gjorde dem til skamme med min dinkelbier, og der er nu bred enighed om, at der er noget, som spelt kan bruges til. Der blev grinet meget over spelt den dag, men det var nu sjovere at vise mit bryganlæg frem og fortælle om det. Nu er der kommet ønsker til øltyper, de godt vil prøve at brygge, så det udvikler sig til et fælles projekt. Det er i hvert fald ikke sidste gang, spelt er i højsædet hos os, men indtil da, så vil vi give os i kast med en brown ale, og der var også et ønske om en pilsner. Jeg har sagt, at de kan vælge frit mellem de all-grain kits, der er på hjemmebryggerens.dk’s hjemmeside, så står min Brewster gerne til rådighed.