Gør det selv – også øllet

Gør det selv - også øllet

Jeg har altid været den store gør-det-selv-type. Det meste kan man lave selv med lidt snilde, om det er et nyt skur eller hylder til væggene. Det er som regel også billigere og i hvert fald sjovere. Jeg har derfor også kastet mig over nyttehave og drivhus, for det kan man også klare selv. Det næste var helt naturligt øl og snaps.

Min helt egen ølbrygning

Jeg fik ideen, efter at jeg så, at nogen havde prøvet at genskabe den bryg, der var fundet i Egtvedpigens grav. Ølbrygning har altid været en naturlig del af hverdagen her oppe nordpå, og hvorfor skulle jeg ikke kunne være blandt dem, der bryggede sit eget?

Jeg besluttede mig til at undersøge det, for når jeg er ny på et felt, så bruger jeg nettet rigtig meget. Der er mange gode råd at hente, og der er altid noget at lære. Med hensyn til ølbrygning faldt jeg hurtigt over Hjemmebryggeren, som ikke kun havde et godt ry, men som også havde både blogs med andres erfaringer om ølbrygning samt muligheden for at købe en samlet pakke til det perfekte bryg, indtil evnerne til at blande selv var der.

Det kunne jeg ikke stå for

Der var derfor ingen tvivl om, hvor jeg skulle handle, og det fortrød jeg på ingen måde. Bryganlægget, de fører, fungerer helt fantastisk. Det er nemt selv for en amatør, og det gør det både sjovt og nemt at komme i gang.

Desuden er der som nævnt færdige pakker, så du ikke skal lege den lille kemiker selv. Dem har jeg haft stor glæde af indtil videre, for med disse to ting, ja så er du faktisk kørende, og på overraskende kort tid kan du skænke din helt egen øl.

Det er det sjoveste gør-det-selv-projekt, jeg nogensinde har prøvet, og jeg er på ingen måde færdig med at brygge selv.

Maya Dahl