Øl fra eget bryghus

Øl fra eget bryghus

Jeg har altid sagt, at når jeg trak mig fra arbejdsmarkedet, så ville jeg sidde i min gyngestol, og efter 3 måneder ville jeg begynde at gynge. Men jeg har krudt i rumpen og efter 5 dage hjemme, begyndte jeg at finde på sjove projekter i huset, så efter 8 måneder var alt nymalet og haven lignede en nyslået tokrone, og jeg var rastløs. Da jeg kom hjem fra gymnastik stod der er en pakke til mig ude i bryggerset. Min kone stod og grinede, da jeg som en lille barn juleaften luskede rundt om den store gave.

En rigtig god gave

Jeg fik flået papiret af og stod noget undrende, min kone fortalte det var en gave fra hende og børnene, og at jeg nu skulle til at brygge øl, 3 forskellige slags, til vores egen bar i gildestuen og til det lokale beboerhus, hvor der blev spillet banko, og hvor vi havde tilbragt så mange gode timer.

Jeg vidste godt, at mine mange projekter fik generalen i huset til at rulle med øjnene, men at jeg var nået dertil hvor projekterne nu blev planlagt, så hun kunne få lidt fred for mig var en overraskelse.

Min ene søn bryggede sin egen øl, og jeg vidste, han havde købt alt til sin ølbrygning fra selve bryganlægget til termometre og alle de gode råvarer, som giver den frydefulde humlebrug.

Hjælp til selvhjælp

Jeg ringede til ham, og han fortalte grinende at han ville komme over i weekenden og få mig i gang, men utålmodig som jeg er, så gik jeg ind på hjemmebryggeren og læste lidt om ølbrygning, og deres blog var god til at forklare, hvad der skulle gøres. Så da min søn endelig kom, så var det ikke for at sætte de 3 bryganlæg op og sætte det hele i gang, for det havde jeg gjort, og nu var det så bare at se, om jeg kunne levere varen til baren og beboerhuset.

Maya Dahl