Øllet til vejfesten

Øllet til vejfesten

Jeg har i et par år nu brygget mit eget øl, så jeg har til mig selv og de nærmeste, ikke mere end det. Men sidste år til vejfesten kom jeg til at love mig selv væk og garantere, at jeg ville brygge, så der var lidt forskellige øl til netop vejfesten. Hovmod står for fald, og har man som jeg sagt A, så må man bide i det sure æble og også sige B. Jeg måtte finde nogle gode opskrifter, så jeg kunne have både en pilsner og en lidt mørkere øl til de dejlige mennesker på vejen.

Hvordan skulle jeg lige klare den ølbrygning?

Jeg var lidt i tvivl om, hvordan jeg skulle gribe det an, så jeg skrev en længere mail til kundeservice hos min favorit, når det kommer til øl, og de svarede næsten så hurtigt, at jeg tabte vejret. De kunne med lethed pejle mig ind på det, som jeg skulle bruge, for at få en lidt mørkere øl. Det var selvfølgelig ingredienserne, som var det, der skabte den mørke øl, såvel som den lyse øl.

Jeg var heldigvis på forkant med det hele og i god tid, så jeg kiggede også ind på et par blogs for at få en god idé, og så gik jeg i gang.

Så god hjælp at få

Jeg er overrasket over, hvor godt kundeservice formåede at rådgive mig, og at de ikke skulle bruge lidt længere tid på at finde det hele. Jeg fulgte deres råd, og det som jeg fandt på de blogs, de henviser til, og så kastede jeg mig ud i det. De leverede hurtigt råvarerne, og jeg må indrømme, at uden dem, så havde jeg ikke kunne levere 50 liter af hver slags øl til vejfesten, men det gik ganske fint. Alle fik da vædet ganen i øllet fra Røllikevej 25, eller som jeg kalder det: Gulddråberne fra den mørke kælder.

Jeg er stadig i gang med at udvikle min mærkeøl, for det gav lidt blod på tanden at prøve noget andet end den almindelige pilsner.

Maya Dahl